Pelletkachel kopen Haarlemmermeer

Vergelijk installateurs pelletketels Haarlemmermeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarlemmermeer kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze pagina tref je praktische toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2151

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarlemmermeer misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Solea Samar van het merk Magikal srlOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en stookt 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in februari 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Haarlemmermeer vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Haarlemmermeer waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van februari 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haarlemmermeer

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in haarlemmermeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen speciale vragen omtrent jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Haarlemmermeer. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haarlemmermeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Haarlemmermeer?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €600 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • KS 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • TILE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Haarlemmermeer. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2150, 2151, 2152, 2153.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente