Pelletkachel kopen Beinsdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Beinsdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beinsdorp kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze pagina ontdek jij bruikbare adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 2144

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2144
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beinsdorp wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Piro van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeerverbruikt 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Beinsdorp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Beinsdorp waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beinsdorp

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige beslissing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in beinsdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen over je huis. Voorbeelden zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een goede installateur in Beinsdorp. Check de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Beinsdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Beinsdorp?

Hedendaags vind je diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • SCIROCCO IDRO ACS 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Athena Classic (Caloritaly), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • TERMO PLUS 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Beinsdorp. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2144.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!