Pelletkachel kopen Zandvoort

Vergelijk installateurs pelletketels Zandvoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zandvoort kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je veelzijdige details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2041

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2041
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zandvoort iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Corridor SUBTILE.6-ABAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zandvoortconsumeert 2820 kWh stroom plus nog eens 2820 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €151,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zandvoort vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zandvoort waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zandvoort

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en kostenbesparende beslissing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in zandvoort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen ten aanzien van uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Zandvoort. Vraag naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zandvoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zandvoort?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €950 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Sonia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Rafale (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Atena (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zandvoort. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2040, 2041, 2042.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente