Pelletkachel kopen Boesingheliede

Vergelijk installateurs pelletketels Boesingheliede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boesingheliede kopen stelt jou in staat om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze pagina check je handige adviezen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2143

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan meerdere onderdelen. We spreken over: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2143
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boesingheliede zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de 98ELITE.8-WAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeerverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €152,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Boesingheliede vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Boesingheliede waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Boesingheliede

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en besparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1150 per product.

pelletkachel installateurs in boesingheliede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen aangaande de woning. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Boesingheliede. Let op beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boesingheliede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Boesingheliede?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €400 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO ACS 18 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Eclipse Tonda (Caloritaly), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • TERMO PLUS 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Boesingheliede. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2143.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!