Pelletkachel kopen Hoofddorp

Vergelijk installateurs pelletketels Hoofddorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoofddorp kopen opent nieuwe deuren om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze website vind jij bruikbare details die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 2131

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse zaken. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2131
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoofddorp geen gek idee. Dat kan zijn de Rita van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hoofddorp vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Hoofddorp waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoofddorp

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een bewuste en besparende optie: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in hoofddorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen m.b.t. uw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een uitstekende installateur in Hoofddorp. Houd rekening met beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoofddorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hoofddorp?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €900 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SCIROCCO IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Pueblo 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • KLEAN (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hoofddorp. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2130, 2131, 2132, 2133, 2134, 2135.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!