Pelletkachel kopen Haarlem

Vergelijk installateurs pelletketels Haarlem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarlem kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze vergelijker doorzoek je waardevolle gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 2001

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei factoren. Onder andere: huis-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2001
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarlem zeker een goede optie. Dat kan zijn de Ecofire Carla 9 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Haarlemgebruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €135,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Haarlem vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de bewoners denken na over een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Haarlem waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Haarlem

Een effectieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in haarlem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste aannemers werken in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen m.b.t. uw huis. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en selecteer een betrouwbare installateur in Haarlem. Let op beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haarlem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Haarlem?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €500 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HC 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • RING LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 8 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Haarlem. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente