Pelletkachel kopen Burgerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Burgerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Burgerveen kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze vergelijker ontdek je omvangrijke gegevens die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 2154

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van allerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2154
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Burgerveen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Alba Aria van het merk PasianOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Haarlemmermeerverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €152,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Burgerveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Burgerveen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Burgerveen

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan benut worden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1050 per product.

pelletkachel installateurs in burgerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een goede installateur in Burgerveen. Let op klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Burgerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Burgerveen?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €950 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • IDRO SMART 22 (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • ARKO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua Plus 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Burgerveen. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2154.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!