Pelletkachel kopen Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Haarlemmerliede en Spaarnwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarlemmerliede en Spaarnwoude kopen opent nieuwe deuren om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze website doorzoek je praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 2064

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Denk aan: huis-specificaties, de wensen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de TERMOFENICE M van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoudeverbruikt 3360 kWh stroom en nog eens 3360 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Haarlemmerliede en Spaarnwoude vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Haarlemmerliede en Spaarnwoude waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een groene en relatief goedkope installatie: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in haarlemmerliede-en-spaarnwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen over uw woning. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en selecteer een professionele installateur in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haarlemmerliede en Spaarnwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Hedendaags vind je diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat honderden pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €550 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • BM 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • RONDE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2064.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente