Pelletkachel kopen Buitenkaag

Vergelijk installateurs pelletketels Buitenkaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buitenkaag kopen maakt het mogelijk om de woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn meerdere soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze website ontdek jij veelzijdige details die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2158

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2158
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Buitenkaag zeer interessant. Bijvoorbeeld de IDRO SMART 14 Tapwater van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Buitenkaag vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners overwegen een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Buitenkaag waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Buitenkaag

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in buitenkaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten werken in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen over de woning. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een professionele installateur in Buitenkaag. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Buitenkaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Buitenkaag?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €450 en €1450. Je kunt denken aan:

 • SCIROCCO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Lia Plus (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Buitenkaag. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2158.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!