Pelletkachel kopen Lisserbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Lisserbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lisserbroek kopen opent nieuwe deuren om je huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker check je samengestelde adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 2165

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2165
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lisserbroek een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de A 9 Iron / A 9 Stone van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lisserbroek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Lisserbroek waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lisserbroek

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per model.

pelletkachel installateurs in lisserbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen relevante vragen aangaande jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een erkende installateur in Lisserbroek. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lisserbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lisserbroek?

Tegenwoordig zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €450 en €1400. Je kunt denken aan:

 • SCIROCCO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • NEW LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Carmen (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lisserbroek. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2165.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!