Pelletkachel kopen Rozenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Rozenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rozenburg kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze website lees jij bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3180

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. We spreken over: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode3180
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rozenburg wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Alare van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeerconsumeert 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Rozenburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Nederlanders denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Rozenburg waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rozenburg

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €400 per product.

pelletkachel installateurs in rozenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. het huis. Denk aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga in zee met een goede installateur in Rozenburg. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rozenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rozenburg?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt tussen €850 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Meg (EdilKamin), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Armor-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Rozenburg. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1437, 3180.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!