Pelletkachel kopen Schiphol-Rijk

Vergelijk installateurs pelletketels Schiphol-Rijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schiphol-Rijk kopen maakt het mogelijk om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze vergelijker vind jij toepasbare details die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1119

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Denk aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1119
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schiphol-Rijk een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rittium 7 6kW van het merk Tim SistemOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Schiphol-Rijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Schiphol-Rijk waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schiphol-Rijk

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in schiphol-rijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u speciale vragen inzake je woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Schiphol-Rijk. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schiphol-Rijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schiphol-Rijk?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €500 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Dia-Mond LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AURA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CRISTAL 8.5 (CADEL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Schiphol-Rijk. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1118, 1119.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!