Pelletkachel kopen Schiphol

Vergelijk installateurs pelletketels Schiphol

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schiphol kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze website lees je uitgebreide toelichtingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 1118

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse onderdelen. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1118
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schiphol zeer interessant. Een voorbeeld is de Ecofire Sabine idro 24 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schiphol vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Schiphol waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schiphol

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in schiphol


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen met betrekking tot het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Schiphol. Check de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schiphol


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Schiphol?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €550 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Cru-Z LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TEIA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Anna / Paula (Bronpi), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Schiphol. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1117, 1118, 2131.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!