Pelletkachel kopen Leimuiderbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Leimuiderbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leimuiderbrug kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker lees je uitgebreide details die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 2155

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2155
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leimuiderbrug geen gek idee. Een voorbeeld is de AQA S TPAS 15 van het merk UNGARO S.r.L.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Haarlemmermeerverbruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Leimuiderbrug vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Leimuiderbrug waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Leimuiderbrug

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke optie: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in leimuiderbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen over je woonobject. Onder andere het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies voor een betrouwbare installateur in Leimuiderbrug. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leimuiderbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Leimuiderbrug?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg serieus. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €850 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • IDRO SMART 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • COUNTRY LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Petit (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Leimuiderbrug. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2155.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!