Pelletkachel kopen Abbenes

Vergelijk installateurs pelletketels Abbenes

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Abbenes kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker lees jij bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 2157

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2157
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Abbenes zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Raffaella Idro 2.0 van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Abbenes vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Abbenes waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Abbenes

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in abbenes


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over het woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Abbenes. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Abbenes


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Abbenes?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €650 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • IDRO SMART 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • LIFE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Lia (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Abbenes. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2157.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!