Pelletkachel kopen Lijnden

Vergelijk installateurs pelletketels Lijnden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lijnden kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze website doorzoek je toepasbare toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 1175

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Belangrijk zijn: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1175
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lijnden zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de P189 TH – P189 TH ACS van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeerverbruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in februari 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lijnden vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lijnden waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van februari 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lijnden

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en voordelige oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in lijnden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en selecteer een geschikte installateur in Lijnden. Bekijk de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lijnden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lijnden?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg serieus. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €850 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • LX up 12 Cave (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Murano (Ambiente & Calore), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL SFERA (CADEL SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lijnden. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1175.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!