Pelletkachel kopen Nieuw-Vennep

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Vennep

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Vennep kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker doorzoek jij waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 2151

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei facetten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Vennep iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Maestrale square 100 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €152,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuw-Vennep vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Nieuw-Vennep waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Vennep

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in nieuw-vennep


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een erkende installateur in Nieuw-Vennep. Vraag naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Vennep


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nieuw-Vennep?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €550 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDRO SMART 14 Tapwater (Dielle SRL), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • ALPINA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua Plus 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nieuw-Vennep. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2150, 2151, 2152, 2153.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!