Pelletkachel kopen Heemstede

Vergelijk installateurs pelletketels Heemstede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heemstede kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze website vind je accurate details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 2101

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Onder andere: huis-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2101
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heemstede misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de EASY.M1-W van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Heemstedeconsumeert 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €174,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Heemstede vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Heemstede waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heemstede

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige optie: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in heemstede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen m.b.t. je woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een professionele installateur in Heemstede. Let op recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Heemstede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Heemstede?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend extra interessant. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €700 en €1000. Je kunt denken aan:

 • ESR 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • TOUR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Aquas 15 (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Heemstede. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!