Pelletkachel kopen Oude Meer

Vergelijk installateurs pelletketels Oude Meer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oude Meer kopen biedt jou de kans om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze website vind jij actuele details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 1438

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1438
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oude Meer iets om te overwegen. Een voorbeeld is de SPCT 7,5 – Greta van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Haarlemmermeerconsumeert 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oude Meer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de huizenbezitters gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Oude Meer waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oude Meer

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en kostenbesparende beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in oude-meer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen omtrent jouw woning. Onder andere het soort woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Oude Meer. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oude Meer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oude Meer?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan duizenden pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €450 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 9, Dual (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Athena Classic (Caloritaly), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oude Meer. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1432, 1438.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!