Pelletkachel kopen Cruquius

Vergelijk installateurs pelletketels Cruquius

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cruquius kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze website tref je praktische raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 2142

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van meerdere zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2142
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Cruquius geen gek idee. Een voorbeeld is de Fata van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €152,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Cruquius vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Cruquius waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Cruquius

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan benut worden voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in cruquius


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen aangaande jouw woning. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies voor een professionele installateur in Cruquius. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Cruquius


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Cruquius?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €650 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO ACS 14 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Pueblo Aqua 12 (Calimax), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 17,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Cruquius. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2142.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!