Pelletkachel kopen Bloemendaal

Vergelijk installateurs pelletketels Bloemendaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bloemendaal kopen biedt jou de kans om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website tref je bruikbare adviezen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2061

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bloemendaal iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Unica Term ECO 6 van het merk Unica Term GmbHEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bloemendaalverbruikt 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €221,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bloemendaal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bloemendaal waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bloemendaal

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en besparende beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in bloemendaal

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een goede installateur in Bloemendaal. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bloemendaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bloemendaal?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €550 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Winteröfen 135 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • ARKO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica Pidra Supreme Majolica (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bloemendaal. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2060, 2061.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente