Pelletkachel kopen Aalsmeerderbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Aalsmeerderbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aalsmeerderbrug kopen is bij uitstek geschikt om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl tref jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 1436

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Denk aan: type huis, de wensen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aalsmeerderbrug zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de LW up 15 Rafale LW van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmermeerverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Aalsmeerderbrug vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Aalsmeerderbrug waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Aalsmeerderbrug

Een nieuwe is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende installatie: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in aalsmeerderbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot het huis. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als kleur / design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Aalsmeerderbrug. Vraag om recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aalsmeerderbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Aalsmeerderbrug?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €700 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 9, Drum (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.8-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Eclipse Tonda (Caloritaly), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Aalsmeerderbrug. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1432, 1436.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!