Pelletkachel kopen Badhoevedorp

Vergelijk installateurs pelletketels Badhoevedorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Badhoevedorp kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan tal van installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker lees je handige raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1171

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei zaken. Bijvoorbeeld: type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Badhoevedorp iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 6 Icona Black van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Badhoevedorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Badhoevedorp waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Badhoevedorp

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en besparende keuze: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in badhoevedorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen over uw huis. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of puur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Badhoevedorp. Bekijk de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Badhoevedorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Badhoevedorp?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €700 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Video Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sirio (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL CLOE (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Badhoevedorp. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1170, 1171.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!