Pelletkachel kopen Zwanenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Zwanenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwanenburg kopen stelt jou in staat om woningen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij toepasbare informatie die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 1161

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse zaken. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1161
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwanenburg wellicht iets voor jou. Denk aan de STREAM COMFORT AIR van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeerconsumeert 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zwanenburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Zwanenburg waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwanenburg

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende installatie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in zwanenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen inzake uw woning. Bijvoorbeeld het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en selecteer een professionele installateur in Zwanenburg. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zwanenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zwanenburg?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt tussen €950 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Steel LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Milù 11 (Ambiente & Calore), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL TECNA (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zwanenburg. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1160, 1161.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!