Pelletkachel kopen Rijsenhout

Vergelijk installateurs pelletketels Rijsenhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijsenhout kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker check je praktische details die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 1435

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei facetten. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1435
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijsenhout iets om te overwegen. Een voorbeeld is de SCIROCCO IDRO 22 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeerverbruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €152,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Rijsenhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Rijsenhout waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijsenhout

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in rijsenhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen over je huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en kies voor een professionele installateur in Rijsenhout. Houd rekening met beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijsenhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Rijsenhout?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €900 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LP up 9, Dia-Mond (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.6-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Pueblo Aqua 12 (Calimax), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Rijsenhout. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1435.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!