Pelletkachel kopen Vijfhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Vijfhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vijfhuizen kopen stelt jou in staat om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze tool tref jij accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 2141

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2141
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vijfhuizen een uitstekende optie. Denk aan de TEIA van het merk 3Spark by MAXI SrlNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeerconsumeert 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vijfhuizen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Vijfhuizen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vijfhuizen

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in vijfhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen inzake jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en selecteer een professionele installateur in Vijfhuizen. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vijfhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Vijfhuizen?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk verleidelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €500 en €1350. Je kunt denken aan:

 • SCIROCCO IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pueblo Aqua 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Perla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Vijfhuizen. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2140, 2141.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!