Pelletkachel kopen Zwaanshoek

Vergelijk installateurs pelletketels Zwaanshoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwaanshoek kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze pagina vind je uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2136

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met diverse variabelen. We spreken over: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2136
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwaanshoek een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Corridor SUBTILE.6-ABAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeergebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €152,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zwaanshoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zwaanshoek waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwaanshoek

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in zwaanshoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen relevante vragen over jouw woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een betrouwbare installateur in Zwaanshoek. Vraag om recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zwaanshoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zwaanshoek?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard zeer belangrijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €800 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Twist 80/20 (Calimax), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Perla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zwaanshoek. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2136.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!