Pelletkachel kopen Weteringbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Weteringbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weteringbrug kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt tal van soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van deze website lees je actuele informatie die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 2156

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. Denk aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2156
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Weteringbrug wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Sirkos – Zephyr van het merk JustusOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarlemmermeerconsumeert 3140 kWh stroom en stookt 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Weteringbrug vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Weteringbrug waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Weteringbrug

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in weteringbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen inzake je woonobject. Denk aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of meer een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga in zee met een goede installateur in Weteringbrug. Kijk naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Weteringbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Weteringbrug?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt varieert tussen €450 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • IDRO SMART 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • FILO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Termo Perla Plus (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 21,2 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Weteringbrug. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2156.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!