Pelletkachel kopen Matsloot

Vergelijk installateurs pelletketels Matsloot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Matsloot kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt verschillende soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker vind jij toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 9749

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Matsloot zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-WAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en nog eens 2910 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Matsloot vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Matsloot waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Matsloot

Een innovatieve en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan benut worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in matsloot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen met betrekking tot uw huis. Onder andere de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Matsloot. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Matsloot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Matsloot?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €450 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Karin Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • EASY.L-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Matsloot. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9749.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!