Pelletkachel kopen Schiermonnikoog

Vergelijk installateurs pelletketels Schiermonnikoog

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schiermonnikoog kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website tref je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 9166

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcode9166
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schiermonnikoog misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Norma RR10C-W van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Schiermonnikooggebruikt 3380 kWh stroom en nog eens 3380 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schiermonnikoog vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Schiermonnikoog waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schiermonnikoog

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie draagt zorg voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in schiermonnikoog


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen relevante vragen met betrekking tot je woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een erkende installateur in Schiermonnikoog. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schiermonnikoog


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Schiermonnikoog?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €850 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Malika Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 22,8 [KW], €1140 subsidie.
 • Norma RR12C-K (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • HRV 200 (Ravelli), vermogen 22,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schiermonnikoog. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9166.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!