Pelletkachel kopen Veenhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Veenhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veenhuizen kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool lees jij praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9341

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9341
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veenhuizen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de MCR TR. Vulcano – 10 kW Lava van het merk PN MetalMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Veenhuizen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Veenhuizen waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2022) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Veenhuizen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in veenhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd mag worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een geschikte installateur in Veenhuizen. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veenhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Veenhuizen?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €950 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Cornelia 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Frank vlak water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 8E (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Veenhuizen. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9341.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!