Pelletkachel kopen Leutingewolde

Vergelijk installateurs pelletketels Leutingewolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leutingewolde kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze website check je bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9313

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9313
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leutingewolde zeer interessant. Dat kan zijn de Greta van het merk LaminoxMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordenveldconsumeert 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Leutingewolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Leutingewolde waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leutingewolde

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in leutingewolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen aangaande je woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een product die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als kleur / design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies voor een geschikte installateur in Leutingewolde. Vraag om recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Leutingewolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Leutingewolde?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €900 en €1400. Je kunt denken aan:

 • NOIR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • PO 03-7 Family.nrg light selection (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecotherm Insert 49 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Leutingewolde. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9313.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!