Pelletkachel kopen Peize

Vergelijk installateurs pelletketels Peize

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Peize kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9321

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9321
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Peize iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de 98ELITE.10-BAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldconsumeert 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Peize vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Peize waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Peize

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie draagt zorg voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope keuze: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in peize


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen inzake je woning. U kunt denken aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Peize. Check de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Peize


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Peize?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €550 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • TILE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Smart SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Cuba 10 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Peize. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9320, 9321.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!