Pelletkachel kopen Alteveer

Vergelijk installateurs pelletketels Alteveer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alteveer kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker vind je handige details die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 9306

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9306
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Alteveer zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de MP973 van het merk Gruppo PiazzettaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom plus 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Alteveer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Alteveer waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2022 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Alteveer

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in alteveer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een erkende installateur in Alteveer. Vraag om ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Alteveer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Alteveer?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €950 en €1500. Je kunt denken aan:

 • LUCE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • family.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • BellaVista (R) Plus 15A (Thermorossi), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Alteveer. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9306.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!