Pelletkachel kopen Nietap

Vergelijk installateurs pelletketels Nietap

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nietap kopen stelt je in de gelegenheid om een huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker lees jij waardevolle toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9351

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Denk aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nietap iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en stookt 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nietap vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nietap waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nietap

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in nietap


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd moet worden. Veel specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen een aantal vragen aangaande je huis. Denk aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Nietap. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nietap


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nietap?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €500 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Atlas (Clam), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Dave water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Aromy Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nietap. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9312, 9351.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!