Pelletkachel kopen Een

Vergelijk installateurs pelletketels Een

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Een kopen maakt het mogelijk om woningen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze website tref jij handige details die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 9342

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Belangrijk zijn: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9342
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Een geen gek idee. Een voorbeeld is de Frank SX vlak water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldconsumeert 2910 kWh stroom en nog eens 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Een vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Een waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Een

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel zorgt voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in een


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen aangaande jouw huis. U kunt denken aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in Een. Check de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Een


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Een?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €950 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Cornelia 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Frank rond water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • H20 34 Metalcolor (Thermorossi), vermogen 27,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Een. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9342.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!