Pelletkachel kopen Huis ter Heide

Vergelijk installateurs pelletketels Huis ter Heide

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Huis ter Heide kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze tool tref jij toepasbare adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 9336

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type huis, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Huis ter Heide zeer interessant. Dat kan zijn de Scan-Line Green 200 van het merk HetaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Huis ter Heide vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Huis ter Heide waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Huis ter Heide

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en besparende optie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in huis-ter-heide

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over jouw huis. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een betrouwbare installateur in Huis ter Heide. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Huis ter Heide


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Huis ter Heide?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €400 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Eco 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • PE SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 6E (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Huis ter Heide. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9336.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!