Pelletkachel kopen Norg

Vergelijk installateurs pelletketels Norg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Norg kopen is bij uitstek geschikt om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij bruikbare gegevens die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 9331

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van specifieke facetten. Denk aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9331
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Norg wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Oldy van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Noordenveldgebruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €176,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Norg vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Norg waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Norg

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie draagt zorg voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in norg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van jouw woonobject. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een geschikte installateur in Norg. Vraag om beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Norg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Norg?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €600 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • TOP LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Dave SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecotherm Insert 60 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Norg. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9330, 9331.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!