Pelletkachel kopen Een-West

Vergelijk installateurs pelletketels Een-West

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Een-West kopen maakt het mogelijk om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze website check je praktische raadgeving die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 9343

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. Je kunt denken aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9343
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Een-West zeker een goede optie. Denk aan de Pidra 13 Lienz Idra van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Noordenveldgebruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €176,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Een-West vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Een-West waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2022) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Een-West

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en besparende installatie: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in een-west


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot uw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies een goed bekendstaande installateur in Een-West. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Een-West


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Een-West?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €650 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Mizar (Clam), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Smart water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Dorica Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Een-West. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9343.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!