Pelletkachel kopen Nieuw-Roden

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Roden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Roden kopen opent nieuwe deuren om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker lees jij waardevolle info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 9311

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. Denk aan: jouw type huis, het doel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9311
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Roden zeer interessant. Dat kan zijn de Norma RR6-B van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Noordenveldgebruikt 2910 kWh stroom plus 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nieuw-Roden vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuw-Roden waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Roden

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €400 per model.

pelletkachel installateurs in nieuw-roden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande je huis. Belangrijk zijn het soort huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als uitstraling en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een uitstekende installateur in Nieuw-Roden. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Roden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuw-Roden?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €900 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • NEW LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • PO 03-11-1 Soleo.nrg V12 Air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • BellaVista (R) Silent (Thermorossi), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuw-Roden. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9311.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!