Pelletkachel kopen Peest

Vergelijk installateurs pelletketels Peest

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Peest kopen maakt het mogelijk om uw woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 9336

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Peest zeer interessant. Denk aan de MP970 van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Peest vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Peest waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Peest

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in peest

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen inzake het woonobject. Belangrijk zijn het type huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een goede installateur in Peest. Check de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Peest


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Peest?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €950 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Carinciair60 (Carinci), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • CW21 SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 6 (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Peest. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9334, 9336.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!