Pelletkachel kopen Langelo

Vergelijk installateurs pelletketels Langelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langelo kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt verschillende modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels pelletkachelrevolutie.nl check je uitgebreide gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 9333

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Onder andere: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9333
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langelo geen gek idee. Dat kan zijn de Musa Air 2.0 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en stookt 2910 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Langelo vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer consumenten neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Langelo waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Langelo

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in langelo

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen die gaan over het woonobject. Onder andere het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een betrouwbare installateur in Langelo. Check de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Langelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Langelo?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €450 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • TOUR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ray SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Line 600 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Langelo. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9333.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!