Pelletkachel kopen Lieveren

Vergelijk installateurs pelletketels Lieveren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lieveren kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij handige adviezen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9304

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9304
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lieveren geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Deca 10 van het merk TSPOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldgebruikt 2910 kWh stroom en nog eens 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Lieveren vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Lieveren waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lieveren

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante optie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in lieveren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen aangaande jouw woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Lieveren. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lieveren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lieveren?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen de €600 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LIFE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • crazy.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • BellaVista (R) Plus (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lieveren. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9304.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!