Pelletkachel kopen Foxwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Foxwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Foxwolde kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze tool doorzoek jij handige details die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 9314

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere facetten. We spreken over: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9314
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Foxwolde zeker een goede optie. Denk aan de CADEL TECNA van het merk CADEL SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom plus nog eens 2910 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Foxwolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Foxwolde waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Foxwolde

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €400 per model.

pelletkachel installateurs in foxwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over jouw huis. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies een erkende installateur in Foxwolde. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Foxwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Foxwolde?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €800 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • RING LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Frank SX vlak water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Line 490 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Foxwolde. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9314.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!