Pelletkachel kopen Roden

Vergelijk installateurs pelletketels Roden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roden kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl vind je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 9301

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verscheidene randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roden zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 22 Glass / Iron van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en nog eens 2910 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Roden vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Roden waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Roden

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in roden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn belangrijke vragen aangaande jouw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een erkende installateur in Roden. Vraag naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Roden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Roden?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €850 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • FILO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Vittoria B (Vittoria), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Saint Moritz Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Roden. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9300, 9301, 9302.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!