Pelletkachel kopen Roderesch

Vergelijk installateurs pelletketels Roderesch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roderesch kopen opent nieuwe deuren om je woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verschillende installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze website ontdek je omvangrijke gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 9305

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9305
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roderesch zeer interessant. Dat kan zijn de Ecofire Melissa van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom plus nog eens 2910 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Roderesch vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Roderesch waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2022) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Roderesch

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per model.

pelletkachel installateurs in roderesch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van jouw woning. Relevant zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Roderesch. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Roderesch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Roderesch?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard extra interessant. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €800 en €1100. Je kunt denken aan:

 • LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • easy.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Scuba (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Roderesch. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9305.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!