Pelletkachel kopen Opsterland

Vergelijk installateurs pelletketels Opsterland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Opsterland kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit meerdere type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl tref jij samengestelde informatie die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 9241

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. We spreken over: type woning, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Opsterland een uitstekende optie. Denk aan de Gardenia Hydro van het merk RedOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Opsterlandverbruikt 2780 kWh stroom plus nog eens 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Opsterland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Opsterland waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Opsterland

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en besparende beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in opsterland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent je huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga voor een professionele installateur in Opsterland. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Opsterland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Opsterland?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €400 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Marta Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 19 [KW], €950 subsidie.
 • Norma RR10C-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • HRV 160 Touch (Ravelli), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Opsterland. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9240, 9241.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente