Pelletkachel kopen Roderwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Roderwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roderwolde kopen opent nieuwe deuren om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze vergelijker ontdek jij omvangrijke adviezen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 9315

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roderwolde wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de ESR 11 van het merk Esperia Technology S.R.LMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Roderwolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Roderwolde waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Roderwolde

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan benut worden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante beslissing: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in roderwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste experts zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen verschillende vragen over uw huis. U kunt denken aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een geschikte installateur in Roderwolde. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Roderwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Roderwolde?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg serieus. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • RONDE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Frank SX rond water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Line 450 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Roderwolde. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9315.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!