Pelletkachel kopen Zuidvelde

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidvelde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidvelde kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt tal van type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze website check jij waardevolle aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 9335

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei zaken. We spreken over: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidvelde geen gek idee. Een voorbeeld is de 98Redonda.6 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordenveldverbruikt 2910 kWh stroom plus nog eens 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zuidvelde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Zuidvelde waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidvelde

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en besparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in zuidvelde

Beschikbare merken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel experts plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot de woning. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een geschikte installateur in Zuidvelde. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidvelde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zuidvelde?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €800 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • VISUAL LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • PAT SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Cuba 12 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zuidvelde. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9335.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!