Pelletkachel kopen Westervelde

Vergelijk installateurs pelletketels Westervelde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westervelde kopen stelt jou in staat om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij samengestelde aanbevelingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9337

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9337
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westervelde zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Winteröfen 125 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Noordenveldgebruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Westervelde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Westervelde waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Westervelde

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie is geschikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en kostenbesparende beslissing: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in westervelde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Westervelde. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westervelde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Westervelde?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €500 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Eco 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • PE Nova SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 8 (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Westervelde. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9337.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!